Verksamhetsberättelse för Tullbodens Vattensportklubb 2016

Vi har under verksamhetsåret varit 235 medlemmar bestående av 77 juniorer, 5 ungdomar, 97 seniorer, 36 Senior+65 och 20 stödjare.

Under våren och sommaren anordnades som alltid arbetsdagar.  Vi tog fram studsmattan, lagade möbler, allmän städning och underhåll inför säsongen. I år har vi startat med att isolera förrådet och arbetet planeras att göras klart under våren 2017.

Vi har beställt fiber till föreningen och vi hoppas att det kan vara klart och inkopplat till sommaren 2017.

Vi hade som planerat Wakeboard- och vattenskidskola under 4 veckor, med totalt ca 26 elever samt en massa medlemsåkning under eftermiddagar, kvällar och helger.

Under sommaren har vi arrangerat flera välbesökta paddlingskvällar och prova på dagar som blev lyckade.

Tullbokvällarna blev även i år väldigt lyckade och välbesökta. Temat med att ha egna medlemmar som berättat om sina upplevelser och äventyr har varit uppskattat även i år.

Vi har också arrangerat midsommarfirande som årligen drar massa besök under eftermiddagen med dans kring midsommarstång, fika och trevlig umgänge mellan olika åldrar.

Vi har arrangerat ett breddträningsläger i Wakeboard för ungdomar mellan 10-17 år med den svenska mästaren i Wakeboard, Johan Wikström som coach. Vi fick 18 000 kr i bidrag för lägret av västsvenska vattenskid-& Wakeboardförbundet. Vi hade 8 deltagare med från TVSK och vi hade 2 tjejer med från Vaxholms Vattenskidklubb. Lägret hölls under 3 dagar och vi hade snälla föräldrar som stöttade med att fixa mat och bensin under alla tre dagarna.

Med Elin Ferm som coach arrangerade vi en tjejdag. Här hade vi blandade åldrar under en heldag tillsammans, vilket var mycket uppskattat av alla, arrangemanget var gratis för alla åkare och vi bjöd lunch.

Barngruppen arrangerade en jätteuppskattad övernattning på Keö med grillning för alla barn, det berättades spökhistorier och lektes lekar. Vissa paddla dit och andra åkte båt.

Vi hade även en aktivitet där barn och föräldrar bakade och gjorde smycken som vi sålde och pengar gick oavkortat till Mandela Day Sweden (MPIA).

Vi har i år arrangerat SM i Wakeboard- och Wakeskate båt och det var ett stort antal deltagare med från TVSK. Med anledning av det totala deltagarantalet 22 stycken kunde vi arrangera tävlingen under dag. Med en fest med levande musik fick vi en trevlig avslutning på denna tävlingsdag. Det gav naturligtvis en bra vinst till kassan i TVSK.
Under SM fick vi fram nedan medaljörer från vår klubb

SM Wakeboard

2:a     Harald Hermansson
3:a     Oscar Skyttberg

RIG (Riksidrottsgymnasiet) Fagersta

Vi har Harald Hermansson som kommit in och börjat på Riksidrottsgymnasiet i Wakeboard i Fagersta Det verkar även vara fler som vill komma in framöver från vår förening och det är ju roligt med ungdomar som vill satsa på elit. I RIG åker de mycket kabel, minst 3-5 dagar per vecka och båt 2 gånger i vecka.

Christer Hermansson blev 2016 invald i Wakeboard-kommittén i Sverige och det innebär att vi är aktiva på förbundsnivå inom wakeboard i Sverige.

Styrelsen tackar för ett händelserikt år och vi ser framemot en trevlig säsong 2017.

Christer Hermansson